Blackdiamond.fi johdattaa moottoriurheilun saloihin

Blackdiamond.fi on vuonna 2018 perustettu moottoriurheiluun keskittyvä sivusto, joka tarjoaa alan seuraajille tietoa moottoriurheilun eri lajeista, kuljettajista ja kilpailuista. Artikkeleissa keskitytään moottoriurheilun perusasioihin, ja pyritään tuomaan uusille seuraajille tietoa moottoriurheilun eri puolista.

Mistä seurata moottoriurheilua?

Vaikka tavalliselle ihmiselle moottoriurheilun harrastaminen voisikin tehdä lompakkoon liian suuren loven, moottoriurheilulajeja pääsee seuraamaan helposti television eri kanavilta. Moottoriurheilua näyttävät kaikki Suomen pääkanavat eli Yle, MTV ja Nelonen sisarkanavineen. Tämän lisäksi moottoriurheilua näyttää suoratoistopalveluista muun muassa Viaplay. Myös YouTubesta on helppo löytää kiinnostavaa sisältöä moottoriurheilusta. Vaikka netissä seurattavat urheilulajit ja uutisointi ovat viime aikoina keskittyneet paljon elektronisen urheilun ympärille, moottoriurheilu on pitänyt jalansijansa yhtenä Suomen seuratuimmista urheilumuodoista.

Tietoa moottoriurheilun syntyhistoriasta

Moottoriurheilun ensimmäisiä muotoja ovat olleet erilaiset autokilpailut, jotka alkoivat 1800-luvun loppupuolella ensimmäisten polttomoottorien keksimisen yhteydessä. Koska tekniikka oli vielä hyvin kehittymätöntä, eikä nykyisen kaltaisia automerkkejä ollut, ensimmäiset kilpailut olivat lähinnä autojen testauskilpailuja. Niissä karkeloissa ei vielä vauhdilla juhlittu, sillä autojen keskinopeudet olivat hieman yli viisitoista kilometriä tunnissa. Ensimmäiset autourheilukilpailut, joissa kunnolla kisattiin eri autojen välillä, järjestettiin Ranskassa vuonna 1895. Autourheilu levisi Ranskasta nopeasti muualle maailmaan, ennen kaikkea Yhdysvaltoihin, mutta myös muualla Euroopassa seurattiin nopeasti Ranskaa, ja etenkin Iso-Britannialla on nykyään suuri moottoriurheilumaa.

Moottoriurheilulla on ollut alusta asti maine lajina, jossa sattuu ja tapahtuu. Tämä oli alkuaikoina ongelma yleisillä teillä ja maaseudulla järjestetyille kilpailuille, joissa tapahtui paljon kolareita ja keskeytyksiä. Nykyteknologian myötä myös turvallisuuteen voidaan panostaa aivan eri tavalla.

Tavoitteena nopeus, teho ja adrenaliini

Moottoriurheilun suosion syitä ei ole vaikea ymmärtää, ja lajissa on useita tekijöitä, jotka vetävät ihmisiä puoleensa. Kilpailun päätavoitteena on yleensä ajoneuvon maksimaalinen nopeus, mikä onkin kasvanut 15 kilometrin tuntivauhdista jopa yli 300 kilometrin tuntivauhtiin. Hevosvoimat ja teho ovat myös olleet iso ja tärkeä tekijä autojen ja pyörien suorituskyvyssä. Moottoriurheilua seuratessa tehot välittyvät parhaiten kuvaruudulta moottorien jylisevänä äänenä, jonka myötä on helppo päästä mukaan kisatunnelmaan ja eläytyä kuskin rooliin. Adrenaliini kuuluu olennaisena osana moottoriurheilun taikaan, vaikka sitä voikin olla ulkopuolisille vaikea selittää. Moottoriurheilu on siis tehon ja nopeuden juhlaa, jossa tekninen suorituskyky ratkaisee paljon.

Moottoriurheilun eettisyys

Moottoriurheilu tulee kohtaamaan tulevaisuudessa suuria haasteita, kun varakkaimmat sponsorit siirtyvät ympäristöystävällisempien lajien pariin. Asiantuntijat ovat myös ottaneet laajasti kantaa sen puolesta, pitäisikö moottoriurheilu kieltää kokonaan sen ympäristövaikutusten vuoksi. Autoista pyritään kuitenkin tekemään mahdollisimman tehokkaita, ei mahdollisimman kuluttavia. Moottoriurheilu sitä paitsi sisältää myös sähköautosarjoja, joista suosituimpana sähköformulasarja Formula E.

Blackdiamond.fi tarjoaa monipuolista sisältöä

Sivusto tarjoaa useita erilaisia näkökulmia moottoriurheiluun. Sivustolla käydään läpi sekä viimeisimpiä moottoriurheilun uutisia, että lajikatsauksia suomalaisesta näkökulmasta. Sivuston kategoriat on helposti jaettu eri lajien mukaan, ja niiden lisäksi kannattaa seurata etusivulle päivittyviä uutisia. Vaikka moottoriurheilu ei harrastuksena sopisi ihan jokaiselle, nykyisestä laajasta lajivalikoimasta johtuen jokaiselle penkkiurheilijalle löytyy oma lajinsa. Sivustolla julkaistaan artikkeleita sekä formulamaailmasta, kansainvälisistä rallikilpailuista, Moto GP:n moottoripyöräilymaailmasta, että pienemmistä lajeista.

Blackdiamond.fi -sivuston tavoitteena on olla varteenotettava moottoriurheilun sanansaattaja Suomessa, ja tarjota mahdollisuus ymmärtää moottoriurheilua pintaa syvemmältä, vaikka lajit eivät olisikaan ennestään tuttuja. Tarkoituksena on koota yhteen tietoa lajeista, sekä niiden harrastajista ja tapahtumista. Koska sivustolla keskitytään suomalaiseen näkökulmaan, kannattaa seurata myös kansainvälistä uutistarjontaa, mikäli etsii laajempia katsauksia siitä, mitä Suomen rajojen ulkopuolella moottoriurheilussa tapahtuu.

Sivustolle kerätään mahdollisimman monipuolista sisältöä palvelemaan jo kokeneempia moottoriurheilufaneja, mutta samalla myös antamaan tietoa lajien uusille ystäville. Tällä hetkellä sivustolta voi löytää esimerkiksi tietoa rallin historiasta ja suomalaisista kuljettajista, spekulaatioita suunnitteilla olevasta Suomen omasta mahdollisesta F1-osakilpailusta, sekä tietoa amerikkalaisesta autourheilusta Blackdiamondin omasta Nascar-tietopaketista.

Moottoriurheilun seuraaminen sopii kaikille. Kannattaa tutustua sivuston mielenkiintoiseen sisältöön, ja uppoutua nauttimaan moottoriurheilun jännittävästä maailmasta.

Blackdiamond.fi – Tietoa moottoriurheilusta kaikille.