Haaveissa ura moottoriurheilun parissa?

Oletko kiinnostunut moottoriurheilusta niin paljon, että voisit kuvitella eläväsi sen parissa? Tätä ajatusta pohtivat sadat suomalaiset nuoret, kenties myös sinä heidän joukossaan. Moottoriurheilu on yksi niistä lajeista, jotka herättävät suomalaisissa valtavia tunteita ja miksipä ei, jääkiekon ja talviurheilun ohella se on yksi niistä harvoista urheilulajeista, joissa olemme menestyneet laajasti myös kansainvälisellä tasolla.

Moottoriurheilusta on Suomessa mahdollisuus tehdä myös ammatti. Tällä hetkellä ammattiopintoja tarjoaa Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Omnian Moottoriurheilu-ura tarjoaakin opiskelijoille valmentavaan puoleen painottuvan koulutuksen moottoriurheilumekaanikoksi. Lisäksi tämä koulutuskuntaryhmä tekee yhteistyötä suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsport Ry:n kanssa, jotka pyrkivät takaamaan, että yhteistyössä toteutettava koulutus tarjoaisi opiskelijoille täydet valmiudet moottoriurheilun alalle.

Moottoriurheilu-ura

Moottoriurheilu-ura on suunnattu kaikille niille miehille ja naisille, jotka ovat kiinnostuneet mekaanikon työstä tai jotka haluavat tavoitteellisesti edetä kuljettajan urallaan tai jotka ovat yksinkertaisesti lajista kiinnostuneita. Moottoriurheilu-uralle voivat hakea myös sellaiset ihmiset, joilla ei ole alasta aiempaa kokemusta. Tärkeintä näissä opinnoissa ovatkin aina oma kiinnostus ja suuri motivaatio moottoriurheilua kohtaan.

Moottoriurheilu-uralta valmistuvan ammattinimike kulkee nimellä ajoneuvoasentaja, ja kyseessä on opinnoiltaan autoalan perustutkinto. Tässä koulutuksessa opiskelijalle tarjotaan mahdollisuus oppia kaiken moottoriurheilun maailmasta, johon sisältyy muun muassa opintoja tulevaisuuden moottoriurheilun uusimmasta teknologiasta ja kestävästä kehityksestä. Valmentava koulutus on aina hyvin käytännönläheistä, mutta opinnoissa tehdään myös paljon teoriapainotteisia tehtäviä, joiden ansiosta opiskelijalle taataan mahdollisimman laaja tuntemus alalta.

Kuten edellä jo mainittiin, moottoriurheilu-ura sopii myös niille, jotka kilpailevat kuljettajina, tai työskentelevät jo alalla. Tästä syystä koulutukseen on mahdollista liittää kaksoisura, jonka ansiosta opetus voidaan suunnitella niin, että opiskelu mahdollistaa samanaikaisesti kokonaisvaltaisen moottoriurheilun harjoittamisen.

Lisäksi valmennuksesta ja moottoriurheilukilpailuihin osallistumisesta on mahdollista saada opintopisteitä, jotka tulevat vauhdittamaan moottoriurheilu-uran opintoja entisestään. Samalla on kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että kilpailut ja harrastaminen opintojen ohella vaativat opiskelijalta vankkaa sitoutumista molemmin puolin; opintojen ohella omaa kilpauraa ei tulisi jättää taka-alalle, kun taas samalla kilpauran ohella opintoja ei tulisi myöskään laiminlyödä. Tärkeää moottoriurheilu-uralla onkin omistautuminen, jonka myötä opiskelija pyrkii saamaan parhaan mahdollisen edun sekä kokemuksesta että opinnoista.